StressLess Rörön Med din hälsa i fokus.

Vi tar hand om dig

Koppla av från vardagen och hämta ny energi

Ingrid Sundin

Kort om mig

Jag ger dig ny kraft.

Efter att ha jobbat som undersköterska i äldrevården i dryga 20 år jobbar jag sedan 2016 med hälsa och friskvård. Från 1 oktober 2021 är jag egenföretagare på heltid.

Jag är utbildad TaktiPro-massör. Taktil massage är en mjuk beröringsmassage. Sedan vintern 2020/2021 är jag även utbildad till Fasciaspecialist och som innebär att jobba med kroppen som helhet.

Utöver det jobbar jag med Bemerterapi för att få igång blodcirkulationen och därmed få igång kroppen egen läkeprocess. Vidare jobbar jag även med testbaserade hälsopreparat.

Bemer-terapi

En behandling som jobbar med kroppens minsta blodkärl, för att få igång ett bättre flöde och bättre cirkulation.

Vår kropp består av 74% mikroblodkärl, och det är där vi först får problem när vår blodcirkulation blir sämre. Behandlingen tar 8-20 minuter. Klippkort går att köpa!

Du kan även hyra en Bemermaskin för att behandla dig själv i hemmet och som är enkel att använda. Det optimala är nämligen att den används 2*8 min/dag.

För mer info rekommenderar jag följande artikel: »Klicka här«

Den går även att köpa via min sida: »Klicka här«

Fasia/ bindvävsbehandling

De senaste årens forskning visar att Fascia har mycket större betydelse för hälsa, värk och smärta än vi tidigare trott. Fascia är ett nätverk av bindväv, utan början och slut, som omsluter allt i hela kroppen, från muskler och skelett, till organ och celler.

Behandlingen anpassas efter dig som individ och kan ske liggandes eller sittandes, med eller utan kläder på.

Swedish Fascia Vibes är en effektiv & skonsam behandling av hela kroppen. Behandling sker med moderna behandlingsverktyg, optimerade för fasciabehandling. Ökar rörlighet & avslappning, förbättrar cirkulation & ökar vätskeflödet.

Fettsyrebalans

Vi har många fettsyror i kroppen, varav Omega6-Omega3 är två av dessa. För att cellerna ska må bra och vårat immunförsvar ska kunna jobba på som de vill, så behövs rätt balans mellan dessa två fettsyror.

Rätt balans bör vara 3-1 (enligt WHO). Men med dagens stressiga samhälle och färdigmat, smutsen i luften samt vårat ökade stillasittande så får vi inte i oss tillräckligt av den essentiella fettsyran Omega3. Den behövs för att kunna läka våra inflammationer . Idag ligger de flesta människor i en balans på 15-1 : dvs 15 (omega6 )mot 1 (omega3), det betyder att inflammationerna som startas av Omega6-fettsyran inte kan läkas på grund av för lite Omega3 (bl.a)

Med ett test (ett stick i fingret) som skickas på analys till ett blodlabb. i Oslo så kan jag se hur du ligger i balans i din kropp. »Till min sida«

D-vitamin test

Nu kan jag med ett enkelt blodtest (som skickas på analys till lab i Norge) se ditt behov av mer eller mindre D-vitamin. D-vitamin behöver vi nordbor fylla på med under vinterhalvåret. Men det kan vara svårt att veta med hur mycket. Behovet är beroende både av ålder, samt hur mycket du vistas utomhus i dagsljus bl.a.

Taktil massage

Det här är en lugn avkopplande beröringsmassage där du ligger tryggt inbäddad i handdukar och täcke.

Jag jobbar med lugna händer över din kropp. först baksida ben, rygg, huvud, därefter ansikte, bröst, mage armar, händer avslutar med ben och fötter samt en inbäddning (strykning längs kroppen). Denna massage är avkopplande, bra vid dålig kroppsuppfattning , tex anorexi, stroke samt vid stress, utmattning: För att kroppen ska kunna återhämta sig och ladda batterierna igen.

Käkledsbehandling

Spänningshuvudvärk kommer ofta från käke och nacke.

Här vill vi jobba bort huvudvärken, många biter ihop och det ger problem i hela kroppen. vi masserar nacken och går igenom alla käkens muskler, även inne i munnen. Du får tillbaka rörligheten i nacken och bli inte förvånad om även höften känns rörligare efter behandlingen.

Lymfmassage

Sätter fart på kroppens avlopp.
Lymfsystemet stimuleras med djupandning och lätta tryck och strykningar i lymfflödets riktning. Behandlingen blir därför en blandning av muskelmassage, andning och tryck och ibland något djupare grepp för att lösa upp fibroserna. Detta är en mycket lugnande behandling, eftersom lymfsystemet fungerar bäst när man är avslappnad! Lymfsystemet stimuleras att arbeta bättre utan att öka blodcirkulationen.

Behandlingen passar ALLA, men speciellt personer med någon typ av svullnad, smärta, domningar eller trötthetssymptom. Jag brukar även kalla det bantningsmassage för vi masserar bort vätska och fett. Klienten brukar uppleva sig lätt i kroppen efter massagen.

Tänk på att dricka ordentligt med vatten före och efter behandlingen för bästa effekt.